• Text Size

AGENDA BOARD OF DIRECTORS

Thursday, February 17, 2022
8:00 A.M. – 12:30 P.M.
Watch the public session at http://www.metrolinx.com

Download the agenda

 

CLOSED SESSION

1 Call to Order and Remarks by Chair
5 minutes (8:00 – 8:05 a.m.)
Don Wright
2 CEO/Board In Camera Session
60 minutes (8:05 – 9:05 a.m.)
Board and CEO
3 2021 in Reflection
30 minutes (9:05 – 9:35 a.m.)
SMT
4 Community Benefits Implementation Plan and Proposal
10 minutes (9:35 – 9:45 a.m.)
Karla Avis-Birch
5 2022-23 Business Plan
5 minutes (9:45 – 9:50 a.m.)
Jennifer Gray
6 Fiscal Outlook
15 minutes (9:50 – 10:05 a.m.)
Jennifer Gray/Ian Smith/Mark Childs
7 On-Corr Update
20 minutes (10:05 – 10:25 a.m.)
Mark Bell/Spencer Gibbens
8 Hamilton LRT Update
10 minutes (10:25 – 10:35 a.m.)
Matt Clark
BREAK
10 minutes (10:35 – 10:45 a.m.)

PUBLIC SESSION

9 Call to Order and Land Acknowledgment
1 minute (10:45 – 10:46 a.m.)
Don Wright
10 Safety Moment
2 minutes (10:46 – 10:48 a.m.)
Jennifer Gray
11 Chair’s Remarks
2 minutes (10:48 – 10:50 a.m.)
Don Wright
12 CEO’s Report
10 minutes (10:50 – 11:00 a.m.)
Phil Verster
13 Capital Projects Progress
10 minutes (11:00 – 11:10 a.m.)
Matt Clark
14 Tunnel Boring Machines Making Progress
10 minutes (11:10 – 11:20 a.m.)
Andrew Hope
15 Let’s Get Ready to Ride
10 minutes (11:20 – 11:30 a.m.)
Sharyn Byrne-Nearing
16 Quarterly Reports (for information only)

16.1 PRESTO
16.2 Operations
16.3 Planning
16.4 Capital Projects
16.5 Marketing
16.6 Communications
 

Barclay Hancock
Ian Smith
Karla Avis-Birch
Matt Clark
Mark Childs
David Jang

CLOSED SESSION

17 Consent Items
2 minutes (11:30 – 11:32 a.m.)
17.1 Approval of December 2, 2021 Minutes
17.2 Approval of January 25, 2022 Minutes
Alba Taylor
18 Report of Board Standing Committees
38 minutes (11:32 – 12:10 p.m.)
18.1 Executive Committee
18.2 Audit, Finance & Risk Management Committee
18.3 Capital Oversight Committee
18.4 Customer Experience Committee
18.5 Governance Committee
18.6 Human Resources & Compensation Committee
18.7 PRESTO Committee
18.8 Real Estate Committee
 

Don Wright
Bryan Davies
Emily Moore
Luigi Ferrara
Janet Ecker
Reg Pearson
Paul Tsaparis
Robert Poirier
19 Other Business Don Wright

EXECUTIVE SESSIONS

20 Executive Session
10 minutes (12:10 – 12:20 p.m.)
Board and CEO
21 Executive Session
10 minutes (12:20 – 12:30 p.m.)
Board Only
22 Adjournment Don Wright