• Text Size

AGENDA BOARD OF DIRECTORS

Thursday, September 10, 2020
8:00 A.M. – 12:00 P.M.
Watch the public session at http://www.metrolinx.com

Download the agenda

 

CLOSED SESSION

1 CEO/Board In Camera Session
60 minutes (8:00 – 9:00 a.m.)
Board and CEO
2 Strategic Objectives & Fiscal Performance
20 minutes (9:00 – 9:20 a.m.)
2.1 Strategic Objectives
2.2 Fiscal Performance
Helen Ferreira-Walker/Heather Platt/Jennifer Gray
3 Fare Integration
20 minutes (9:20 –9:40 a.m.)
Jennifer van der Valk
4 Yonge North Subway Extension IBC
15 minutes (9:40 –9:55 a.m.)
Jennifer van der Valk/Duncan Law/Stephen Collins/Joseph Ehrlich
5 PRESTO
20 minutes (9:55 – 10:15 a.m.)
5.1 Modernization
5.2 Commitments
Annalise Czerny/Shayne Tryon/Taya Leybman
BREAK
15 minutes (10:15 – 10:30 a.m.)

PUBLIC SESSION

6 Call to Order and Remarks by Chair
5 minutes (10:30 – 10:35 a.m.)
Don Wright
7 Safety and Inclusion Moment
2 minutes (10:35 – 10:37 a.m.)
Helen Ferreira-Walker
8 CEO’s Report
8 minutes (10:37 – 10:45 a.m.)
Phil Verster
9 Customer Wi-Fi Solution
10 minutes (10:45 – 10:55 a.m.)
Sharyn Byrne-Nearing/Meredith Sumner
10 Customer Safety Planning and Recovery
10 minutes (10:55 – 11:05 a.m.)
Trish Colley/Sharyn Byrne-Nearing
11 Service Reinstatement and New Services
10 minutes (11:05 – 11:15 a.m.)
Ken Kuschei/Leslie Millan/Mark Baillie
12 Quarterly Reports
5 minutes (11:15 – 11:20 a.m.)
12.1 PRESTO
12.2 Operations
12.3 Planning
12.4 Capital Projects
12.5 Marketing & Communications
 

Annalise Czerny
Ian Smith
Jennifer van der Valk
Matt Clark
Mark Childs

CLOSED SESSION

13 Consent Agenda
13.1 Approval of June 25, 2020 Minutes
13.2 Approval of July 28, 2020 Minutes
13.3 Appointment of Officers
Alba Taylor
14 Report of Board Standing Committees
30 minutes (11:20 – 11:50 a.m.)
14.1 Executive Committee
14.2 Audit, Finance & Risk Management Committee
14.3 Customer Experience Committee
14.4 Governance Committee
14.5 Human Resources & Compensation Committee
14.6 Real Estate Committee
 

Don Wright
Bryan Davies
Luigi Ferrara
Janet Ecker
Reg Pearson
Robert Poirier
15 Other Business Don Wright

EXECUTIVE SESSIONS

16 Executive Session
5 minutes (11:50 – 11:55 a.m.)
Board and CEO
17 Executive Session
5 minutes (11:55 – 12:00 p.m.)
Board Only
18 Adjournment Don Wright