• Text Size

AGENDA BOARD OF DIRECTORS

Thursday, September 12, 2019
8:00 A.M. – 4:00 P.M.
Metrolinx, Union Station West Wing, J. Robert S. Prichard Boardroom
97 Front St W, 4th floor
Toronto, Ontario  M5J 1E6

For directions, please see our Contact Us page

Download the agenda

 

CLOSED SESSION

1 CEO/Board In Camera Session
75 minutes (8:00 – 9:15 a.m.)
Board and CEO
2 CPG Program Update
75 minutes (9:15 – 10:30 a.m.)
Matt Clark/Heather Platt/Mathieu Goetzke
BREAK
15 minutes (10:30 – 10:45 a.m.)
3 Operations Update
45 minutes (10:45 – 11:30 a.m.)
Mathieu Goetzke/Doug Spooner
4 Customer Digital Transformation Plan
60 minutes (11:30 – 12:30 p.m.)
Mark Childs/Sharyn Byrne-Nearing/Alysha Hille
LUNCH BREAK
30 minutes (12:30 – 1:00 p.m.)

PUBLIC SESSION

5 Call to Order and Remarks by Chair
5 minutes (1:00 – 1:05 p.m.)
Don Wright
6 Safety Moment
5 minutes (1:05 – 1:10 p.m.)
Laura Cooke
7 CEO’s Report
10 minutes (1:10 – 1:20 p.m.)
Phil Verster
8 Ontario Line Initial Business Case
30 minutes (1:20 – 1:50 p.m.)
Mathieu Goetzke
9 Service Expansion
20 minutes (1:50 – 2:10 p.m.)
Ian Smith/Mark Childs
10 Ridership Initiatives
10 minutes (2:10 – 2:20 p.m.)
Ken Kuschei/Sharyn Byrne-Nearing
11 Appointment of Officers
5 minutes (2:20 – 2:25 p.m.)
Alba Taylor
12 Quarterly Reports
5 minutes (2:25 – 2:30 p.m.)
12.1 PRESTO
12.2 Operations
12.3 Planning
12.4 Capital Projects
12.5 Communications
12.6 Marketing
 

Annalise Czerny
Greg Percy
Mathieu Goetzke
Matt Clark
Laura Cooke
Mark Childs
BREAK
15 minutes (2:30 – 2:45 p.m.)

CLOSED SESSIONS

13 Approval of June 27, 2019 Minutes Alba Taylor
14 Business Items
15 minutes (2:45 – 3:00 p.m.)
Mathieu Goetzke
15 Report of Board Standing Committees
30 minutes (3:00 – 3:30 p.m.)
15.1 Executive Committee
15.2 Audit, Finance & Risk Management Committee
15.3 Governance Committee
15.4 Human Resources & Compensation Committee
15.5 Customer Experience Committee
 

Don Wright
Bryan Davies
Janet Ecker
Reg Pearson
Luigi Ferrara
16 Other Business Don Wright

EXECUTIVE SESSIONS

17 Executive Session
15 minutes (3:30 – 3:45 p.m.)
Board and CEO
18 Executive Session
15 minutes (3:45 – 4:00 p.m.)
Board Only
19 Adjournment Don Wright