• Text Size

AGENDA BOARD OF DIRECTORS

Friday, September 14, 2018
8:00 A.M. – 2:30 P.M. (public session begins at 9:45 a.m.)
Metrolinx, Union Station West Wing, Peter R. Smith Boardroom
97 Front St W, 4th floor
Toronto, Ontario  M5J 1E6

For directions, please see our Contact Us page

Download the agenda

 

CLOSED SESSION

1 CEO/Board In Camera Session
90 minutes (8:00 – 9:30 a.m.)
Board and CEO
BREAK
15 minutes (9:30 – 9:45 a.m.)

PUBLIC SESSION

2 Call to Order and Remarks by Chair
5 minutes (9:45 – 9:50 a.m.)
Don Wright
3 CEO's Report
20 minutes (9:50 – 10:10 a.m.)
Phil Verster
4 Safety Moment
10 minutes (10:10 – 10:20 a.m.)
George Bell
5 Appointment of Officers
5 minutes (10:20 – 10:25 a.m.)
Heather Platt
6 2017-2018 Annual Report
10 minutes (10:25 – 10:35 a.m.)
Bryan Davies
7 Corporate Key Performance Indicators
20 minutes (10:35 - 10:55 a.m.)
Jennifer Gray
8 RTP/”Making it Happen” Update
20 minutes (10:55 – 11:15 a.m.)
Leslie Woo
9 UP Express Ridership & Fare Sales Growth
20 minutes (11:15 – 11:35 a.m.)
Mark Childs
10 Auditor General Report Follow-up
10 minutes (11:35 – 11:45 a.m.)
Jennifer Gray
11 Customer Experience Committee Chair Report
10 minutes (11:45 – 11:55 a.m.)
Marianne McKenna
12 Quarterly Reports
5 minutes (11:55 – 12:00 p.m.)
12.1 PRESTO
12.2 Operations
12.3 Planning and Development
12.4 Capital Projects
12.5 Communications and Public Affairs
12.6 Marketing
 
 
Annalise Czerny
Greg Percy
Leslie Woo
Peter Zuk
Judy Pfeifer
Mark Childs
  LUNCH
45 minutes (12:00 – 12:45 p.m.)

CLOSED SESSION

13 Approval of July 12, 2018 Minutes Heather Platt
14 Contract Management
30 minutes (12:45 – 1:15 p.m.)
Heather Platt
15 Contracting Rigour
15 minutes (1:15 – 1:30 p.m.)
Don Dinnin
16 Report of Board Standing Committees
30 minutes (1:30 – 2:00 p.m.)
16.1 Executive Committee
16.2 Audit, Finance & Risk Management Committee
16.3 Governance Committee
16.4 Human Resources & Compensation Committee
16.5 Customer Experience Committee
 
 
Bryan Davies
Bryan Davies
Rahul Bhardwaj
Rose Patten
Marianne McKenna
17 Agenda Proposals for Next Meeting Don Wright
18 Other Business Don Wright

EXECUTIVE SESSIONS

19 Executive Session
15 minutes (2:00 – 2:15 p.m.)
Board and CEO
20 Executive Session
15 minutes (2:15 – 2:30 p.m.)
Board Only
21 Adjournment Don Wright