• Text Size

AGENDA BOARD OF DIRECTORS

Thursday, March 8, 2018
8:00 A.M. – 3:00 P.M. (public session begins at 9:45 a.m.)
Metrolinx, Union Station West Wing, Peter R. Smith Boardroom
97 Front St W, 4th floor
Toronto, Ontario  M5J 1E6

For directions, please see our Contact Us page

Download the agenda

 

CLOSED SESSION

1 CEO/Board In Camera Session
60 mins (8:00 – 9:00 a.m.)
Board and CEO
2 Call to Order and Remarks by Chair Rob Prichard
3 Strategic Objectives
30 mins (9:00 – 9:30 a.m.)
Phil Verster
BREAK
15 minutes (9:30 – 9:45 a.m.)

PUBLIC SESSION

4 Call to Order and Remarks by Chair
5 mins (9:45 – 9:50 a.m.)
Rob Prichard
5 CEO’s Report
10 mins (9:50 – 10:00 a.m.)
CEO
6 Integrated Art Program
10 mins (10:00 – 10:10 a.m.)
Leslie Woo/ Gunta Mackars
7 Regional Transportation Plan and Next Steps
30 minutes (10:10 – 10:40 a.m.)
Staff Report
Presentation
Engagement Report
Draft Final 2041 Regional Transportation Plan
Making it Happen Paper
Leslie Woo/ Antoine Belaieff/ Rajesh Khetarpal
8 RER New Stations – Preliminary Design Business Cases
40 minutes (10:40 – 11:20 a.m.)
Staff Report
Presentation
Technical Report
Leslie Woo/ Joshua Engel-Yan
9 Capital Program Delivery
30 minutes (11:20 – 11:50 a.m.)
Peter Zuk
10 Operational Excellence
30 minutes (11:50 – 12:20 p.m.)
Greg Percy
11 Driving Ridership & Revenue
30 minutes (12:20 – 12:50 p.m.)
Mary Proc
12 PRESTO Privacy – Law Enforcement Requests Report
10 minutes (12:50 – 1:00 p.m.)
Mary Martin/ Alba Taylor
13 Auditor General Report Follow-up
5 minutes (1:00 – 1:05 p.m.)
Peggy Gilmour
14 Customer Experience Committee Chair Report
10 minutes (1:05 – 1:15 p.m.)
Marianne McKenna
15 Quarterly Reports
5 minutes (1:15 - 1:20 p.m.)
15.1 PRESTO
15.2 Operations
15.3 Planning and Development
15.4 Capital Projects
15.5 Communications and Public Affairs
15.6 Marketing
 
 
Annalise Czerny
Greg Percy
Leslie Woo
Peter Zuk
Judy Pfeifer
Mary Proc
  LUNCH
30 minutes (1:20 – 1:50 p.m.)

CLOSED SESSION

16 Approval of December 7, 2017 Minutes Mary Martin
17 Safety Strategic Priorities
20 minutes (1:50 – 2:10 p.m.)
Mary Martin/ George Bell/ Ana Derksen
18 Report of Board Standing Committees
30 minutes (2:10 – 2:40 p.m.)
18.1 Executive Committee
18.2 Audit, Finance & Risk Management Committee
18.3 Governance Committee
18.4 Human Resources & Compensation Committee
18.5 Customer Experience Committee
 
 
Rob Prichard
Bryan Davies
Rahul Bhardwaj
Rose Patten
Marianne McKenna
19 Agenda Proposals for Next Meeting Rob Prichard
20 Other Business Rob Prichard

EXECUTIVE SESSIONS

21 Executive Session
10 minutes (2:40 – 2:50 p.m.)
Board and CEO
22 Executive Session
10 minutes (2:50 – 3:00 p.m.)
Board Only
23 Adjournment Rob Prichard