• Text Size

AGENDA BOARD OF DIRECTORS

Thursday, December 7, 2017
8:00 A.M. – 2:45 P.M. (public session begins at 10:10 a.m.)
Metrolinx, Union Station West Wing, Peter R. Smith Boardroom
97 Front St W, 4th floor
Toronto, Ontario  M5J 1E6

For directions, please see our Contact Us page

Download the agenda

 

CLOSED SESSION

1 CEO/Board In Camera Session
60 mins (8:00 – 9:00 a.m.)
Board and CEO
2 Call to Order and Remarks by Chair Rob Prichard
3 Strategic Objectives
60 mins (9:00 – 10:00 a.m.)
Phil Verster
BREAK
10 minutes (10:00 – 10:10 a.m.)

PUBLIC SESSION

4 Call to Order and Remarks by Chair
5 mins (10:10 – 10:15 a.m.)
Rob Prichard
5 CEO’s Report
8 mins (10:15 – 10:23 a.m.)
CEO
6 Appointment of Officers
2 mins (10:23 – 10:25 a.m.)
Rob Prichard
7 Board Governance
15 minutes (10:25 – 10:40 a.m.)
The Governance Committee Chair will provide a verbal update on this matter following the Committee’s discussion on December 6th, 2017.
Rahul Bhardwaj
8 PRESTO Privacy Review
10 minutes (10:40 – 10:50 a.m.)
Mary Martin
9 Benefits Management and Sponsorship
20 minutes (10:50 – 11:10 a.m.)
Leslie Woo
10 Draft RTP
30 minutes (11:10 – 11:40 a.m.)
Leslie Woo
11 Hydrogen Technology Analysis
20 minutes (11:40 – 12:00 p.m.)
Peter Zuk
12 RER On-Corridor Works Procurement Strategy
15 minutes (12:00 – 12:15 p.m.)
Peter Zuk
13 Auditor General Report Follow-up
5 minutes (12:15 – 12:20 p.m.)
Peggy Gilmour
14 Customer Experience Committee Chair Report
10 minutes (12:20 – 12:30 p.m.)
Marianne McKenna
15 Quarterly Reports
5 minutes (12:30 – 12:35 p.m.)
15.1 PRESTO
15.2 Operations
15.3 Planning and Policy
15.4 Capital Projects
15.5 Communications and Public Affairs
15.6 Customer Experience and Marketing
 
 
Robert Hollis
Greg Percy
Leslie Woo
Peter Zuk
Judy Pfeifer
Anita Sultmanis
  LUNCH
30 minutes (12:35 – 1:05 p.m.)

CLOSED SESSION

16 Approval of Minutes
5 minutes (1:05 – 1:10 p.m.)
16.1 September 14, 2017
16.2 October 26, 2017
Mary Martin
17 Supplier Progress
30 minutes (1:10 – 1:40 p.m.)
Phil Verster
18 Report of Board Standing Committees
30 minutes (1:40 – 2:10 p.m.)
18.1 Executive Committee
18.2 Audit, Finance & Risk Management Committee
18.3 Governance Committee
18.4 Human Resources & Compensation Committee
18.5 Customer Experience Committee
 
 
Rob Prichard
Bryan Davies
Rahul Bhardwaj
Rose Patten
Marianne McKenna
19 Agenda Proposals for Next Meeting Rob Prichard
20 Other Business Rob Prichard

EXECUTIVE SESSIONS

21 Executive Session
17 minutes (2:10 – 2:27 p.m.)
Board and CEO
22 Executive Session
18 minutes (2:27 – 2:45 p.m.)
Board Only
23 Adjournment Rob Prichard